Skräckfilmer

A Nightmare on Elm Street/Terror på Elm Street (1984)

Kategori: Film, Skräck

Genre: Skräck
Språk: Engelska
Filmbolag: New Line Cinema
År: 1984
Land: USA
Längd: Ca 87 minuter
Utspelas: USA, nutid
 
 
När Nancy Thompson vaknar upp ur en ovanligt verklig mardröm där hon jagats av en man i en röd-grön-randig tröja och svart slokhatt, handskar med knivar på och sönderbränt ansikte upptäcker hon fyra snitt över hennes nattlinne. Nancy upptäcker senare att hon inte är den enda som drömt om just den här mannen.
 
 
Filmen saknar många "hoppa till-scener", något som gör den mindre läskig, men är oförutsägbar samtidigt som den är förutsägbar, vilket bidrar till att göra den läskig och obehaglig då man inte helt vet vad som kommer att hända. Den har även vissa "vändningar" i sig som gör att synen på filmen på sätt och vis ändras och man får svårare att förutse slutet.
 
Musiken till filmen är välgjord och tillför en känsla av skräck, mystik och övernaturlighet, vilka är de de tre punkterna som filmen har med; man vet som sagt inte helt hur det kommer att sluta, det här är en film där det kan sluta lite hursomhelst.
 
Filmens slut är dock lite av en besvikelse; det är rätt rörigt och filmen slutar inte direkt som man tror att den ska. Trots det är A Nightmare on Elm Street är en klassiker och därmed ett måste att se.